ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Хормонален дисбаланс

Показване от 1 до 30 от общо 38 (2 страници)

ОПИСАНИЕ

Поне 1 на всеки 4 жени в даден период от живота си изпитва хормонален дисбаланс, който може да се дължи на различни причини. Постоянното наддаване на тегло, напълняването в поясната област, безпокойство, раздразнителност, изпотяване и безсъние – това са най-ярките симптоми за хормонален дисбаланс.

Понеже той може да е причинен от разнообразни фактори е много важно да се определи първоизточникът. С помощта на изследвания, назначени от гинеколог или ендокринолог могат да се изследват важни хормони – инсулин, адреналин, тироксин, трийодтироксин и други, които имат ключово значение за метаболитните процеси.

Добре е да се знае, че черният дроб носи отговорността за премахване на излишните хормони, поддържайки хормонален баланс по този начин. Така че ако се съмнявате за хормонален дисбаланс трябва да се провери и състоянието на черния дроб, който е натоварен с нелека задача.

Преработените храни с рафинирана захар, палмово масло и транс мазнини значително могат да влошат състоянието на храносмилателната система, кожата и хормоните ви. Затова избирайте да се храните с плодове и зеленчуци, нискомаслени млечни продукти и ядки, които да ви помогнат за регулиране на дисбаланса и килограмите.

Обикновено хормоналният дисбаланс се получава вследствие на доминантен естроген или недостатъчно прогестерон, така че обърнете внимание и на тези хормони.