ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Хранителни добавки за Диабетици

Няма намерени резултати

Отговарящи на вашето търсене

ОПИСАНИЕ

DiаbеТеs mеlliТus, както е името на заболяването, произлиза от гръцката дума diаbеТеs – преминавам през, и латинското mеlliТus – сладък като мед. Основният признак за диабет е захарта в урината, която може да е в следните стойности на гладно:

Нормална стойност: 3.5-6.1 mmоl/L
Гранични стойности: 5.6-7.8 mmоl/L
Патологична стойност: над 7.8 mmоl/L

Актуалните диагностични критерии на СЗО за диабет сочат, че нивата на плазмена глюкоза на гладно трябва да се поддържат в границите:

≥ 7.0 mmоl/L (126 mg/dl) и до 2 часа след хранене ≥ 11.1 mmоl/L (200 mg/dl)

При захарния диабет се регистрират високи нива на кръвната захар, което може да се дължи на липса или недостиг на хормона инсулин. При диабет втори тип например тялото произвежда достатъчно от този хормон, но не може да го използва пълноценно.

Най-често срещаните видове диабет са тип I и II. При инсулинозависимия тип I тялото не произвежда собствен инсулин, който е отговорен за превръщане на глюкозата в енергия. Това принуждава болните от диабет тип I да приемат ежедневно инсулин, за да държат теглото и здравето си под контрол. Не е правилно да говорим за лечение на този вид диабет, защото той практически е нелечим и изисква спазване на хранителен режим плюс внасяне на инсулин.

При диабет тип II са налице висока кръвна захар, инсулинова резистентност и известна липса на инсулин. Характеризира се с прекомерна жажда, често уриниране и представлява 90% от случаите на диабет. Като основна причина за появата му се сочи затлъстяването.

Тук вече можем да назовем лечение и то е подходящ хранителен режим без лоши мазнини и по-малко въглехидрати, задължително физически упражнения и проверка на кръвната захар. Хранителни добавки като Диабекс и Метабол Контрол също могат да са от полза при диабет тип II.