ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Инсулинова резистентност

Акти Нак / Acti NAC - 60 капсули 500mg
26.00 лв
Акти ДХЕА / Acti DHEA - 60 капсули 50mg
21.00 лв
Показване от 1 до 18 от общо 18 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Неправилна реакция към инсулина

Инсулинът се произвежда от панкреаса. Когато ядем храни, съдържащи въглехидрати, те се разделят на глюкоза (термин за захар) в кръвта. Нормалната функция на хормона инсулин е да прехвърли глюкозата от кръвта в черния дроб и мускулните клетки, да се използва като енергия и да управлява нивата на кръвната захар.

При лица с инсулинова резистентност, мускулите и черният дроб устояват на действието на инсулина, така че тялото трябва да произвежда по-големи количества, за да поддържа нивата на кръвната захар в нормални граници. Инсулиновата резистентност е по-честа при хора с фамилна анамнеза за диабет, хора с наднормено тегло, физически неактивни хора и други групи. Също така, човек с инсулинова резистентност има по-голям риск от развитие на диабет тип II и сърдечни заболявания.

Диагностиката на този вид резистентност се прави чрез кръвни изследвания, като съществените промени в хранителния и двигателния режим биха овладели развитието му.

Качеството на въглехидратите, количеството въглехидрати, кога и колко често се храните: всичко това е важно при инсулинова резистентност. Чрез така нареченото кетогенно или кето хранене се ограничава количеството въглехидрати, които се консумират. По този начин се ограничава и количеството инсулин, отделяно от панкреаса.

Най-добрият вариант е да се съчетаят периодичното гладуване и добре формулирана нисковъглехидратна или кетогенна диета. Запасите от енергия от гликоген в цялото тяло са малки, но мастните депа са огромни (дори и при слаби хора). По-лесно е да стигнете до мастните депа, ако поддържате ниско ниво на инсулин.

Няколко полезни съвета за подобряване на резистентността към инсулин, които могат да повлияят съществено на състоянието:

Ако сте с наднормено тегло, редуцирането му ще подобри инсулиновата резистентност. Хапването на по-малки по размер порции, повече движение и избягване на храни с празни калории ще подпомогнат процеса на отслабване.

Физическата активност не само е полезна за контрол на теглото, но и може самостоятелно да подпомогне подобряването на инсулиновата резистентност. По 30 минути разходка или тренировка 4 пъти седмично е оптимален вариант.

Тренировки за съпротивление също може да са от полза при хора с инсулинова резистентност. Също така се допълнителни дейности, при които се изразходват калории, са добре дошли, например градинарство, домакинска работа или танци. Продуктите, които може да ви помогнат, са Диабекс - създаден специално за подпомагане на състоянието на пациенти с диабет, Метабол Контрол за нормалната обмяна на глюкоза в организма и другите в тази категория.