ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Климакс

Показване от 1 до 16 от общо 16 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Животът на жените е обособен от определени промени, които настъпват във физическото и психическото състояние. Един от тези периоди се нарича климакс и представлява преход към по-слабо действащи полови функции, понижена способност за зачеване и раждане.

Обикновено климаксът се асоциира с прекратяването на хормоналната дейност на яйчниците, което в крайна сметка води до разредяване и прекратяване на менструалния цикъл.

Бавно и постепенно тези промени настъпват около 45-тата и продължават до 55-та година, като най-ранните симптоми са свързани с дисбаланс в продължителността на менструалния цикъл. Освен тях, топлите вълни са друг типичен признак на критическата възраст, а нерядко се докладва и обилно изпотяване вследствие на тези вълни.

Със сигурност тези промени оказват влияние и на психоемоционалното състояние на жените, което може да се разклати и да предизвикат неприятни емоционални изживявания. При много други жени няма такива симптоми като лесна раздразнимост, меланхолични състояния и сексуални проблеми, а и до голяма степен всичко зависи от това как жената приема този естествен ход на нещата. Някои билкови продукти биха помогнали за по-лесно справяне с периода и неговите характерни проявления, както и практикуването на физически упражнения, йога, пилатес и пълноценно хранене, богато на витамини и минерали.