ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Миома

Показване от 1 до 13 от общо 13 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Миомата е доброкачествено туморно образувание, което се локализира в мускулната тъкан на матката и винаги започва като малък възел. Това е важно уточнение, тъй като в хода на диагностиката и лечението се изисква да се уточни вида на миомния възел.

Не са изяснени причините, които водят до поява на миома, но е категорично, че това е хормоночувствителен тумор. За неговия растеж допринасят естрогените, като най-често миомата започва да расте по време на естрогенна терапия или по време на бременност.

В някои клинични случаи се наблюдава и едновременно наличие на миома с ендометриоза, поликистоза на яйчниците или хиперплазия на ендометриума.

Основните симптоми

  • Кръвотечение
  • Усещане за притискане
  • Нарушения в уринирането
  • Болка с периодичен характер

Диагностицирането се извършва по време на гинекологичен преглед чрез опипване, локализация и определяне на обема на миомата. С ултразвук се предоставя още по-подробна информация за разположението, големината, броя на възлите.

Според тези данни се назначава лечение с хормонални препарати, болкоуспокояващи или лапаротомия. В комбинация с някой от изброените методи могат да се предпишат и билкови продукти.