ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Синузит

Показване от 1 до 16 от общо 16 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Мъчителната болка в главата

Синузитът е често срещано състояние, при което лигавицата на синусите се възпалява. Обикновено се причинява от вирусна инфекция и често се подобрява в рамките на две или три седмици.

Синусите представляват малки, изпълнени с въздух кухини зад скулите и челото. Слузта, произвеждана от синусите, обикновено се влива в носа през малки канали. При синузит тези канали се блокират, тъй като синусите са възпалени (подути).

Синузит обикновено се появява след инфекция на горните дихателни пътища, като най-често това е … настинката. Сред симптомите, по които ще познаете синузита, са жълт или зелен носен секрет, запушен нос, остра болка в областта на скулите, челото и слепоочието, висока температура и зъбобол. Симптомите на синузита често се разсейват в рамките на няколко седмици (при остър синузит), макар че понякога могат да продължат три месеца или повече (хроничен синузит).

Лечение на синузит

Облекчаване на проявите на синузита може да се направи по много начини, както с лекарствени медикаменти, така и с помощта на билкови продукти. Парацетамол, ибупрофен и назални деконгестанти се използват най-често, но за не повече от седмица. Топли компреси на лицето с мед, хрян и други природни дарове също могат да повлияят синузита, а редовното почистване с физиологичен разтвор или с морска вода ще го поддържат в оптимално здраве. Не на последно място са инхалациите с морска вода, които често са първият пристан на заболелият от синузит човек.

Ако инфекцията е бактериална обаче, може да се предпише антибиотик по преценка на лекарско лице. Общоприето е ако възпалението продължи повече от 10 дни да се прибягва до антибиотик.