ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Язва

Синерга / Synerga - 100 ml
90.00 лв
Показване от 1 до 28 от общо 28 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Когато е увредена лигавицата на стомаха или дванадесетопръстника

Раните в стомаха, дванадесетопръстника или хранопровода, се наричат язви. Те възникват поради различни причини, като често виновниците са бактерии. По принцип дуоденалните язви са по-често срещани от тези на стомаха, а сравнително редки за язвите на хранопровода.

За наличието на язви подсказва тъпата или режеща болка в корема, която е придружена от гадене, загуба на апетит. Лошото при язвите е, че ако не се лекуват навреме, състоянието се влошава и лечението им в последствие става още по-трудно.

Най-честите причинители на пептична язва са Helicobacter pylori (H. pylori) и продължителна употреба на аспирин и нестероидни противовъзпалителни средства. Стресът и пикантните храни не причиняват пептични язви. Те обаче могат да влошат симптомите ви.

Язвите се разпознават още по други признаци, като усещане за пълнота, подуване или оригване, нетърпимост към мазни храни, киселини в стомаха и други.

За съжаление не може да се твърди с точност какви са причините за поява на язви, но е факт, че те се образуват. Като общоприети рискови фактори за появата на язви са тютюнопушене, прием на алкохол, някои състояния, засягащи целостта на чревната лигавица – болест на Крон, синдром на пропускливите черва, рефлукс и други.

Диагностицирането е приоритет, за да се установи конкретният причинител. На първо място са характерните симптоми, които трябва да се съобщят на лекар, след което да се премине към диагностика чрез ендоскопско изследване, рентгеново изследване или тестване за инфектиране с Helicobacter Pylori. Последното може да се установи с дихателен, кръвен или фецес тест.

Лечението на язви зависи пряко от резултатите от изследванията. Възможностите за лечение могат да включват:

  • Медикаменти - включително антибиотици или продукти като ПроХелико за унищожаване на H. Pylori и лекарства за ускоряване процеса на оздравяване.
  • Дихателни тестове – използват се, за да се гарантира, че инфекцията с H.Pylori е излекувана успешно;
  • Промяна на дозировката на някои медикаменти - дозите на лекарства за артрит, аспирин или други противовъзпалителни медикаменти могат да се променят, за да се намали ефектът им върху стомашната язва;
  • Овладяване на стомашната киселина – с таблетки може да се намали киселинното съдържание в стомашните сокове.