ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Защото тялото Ви има нужда от детоксикация след празниците

Отговорът е един – здравословното Ви състояние е влошено. Основните функции в организма Ви са затормозени, а това Ви кара да се чувствате зле. Поводи за лошото настроение и липсата на кондиция има много. Първо, вероятно сте качили килограми. Статистиката сочи, че след коледните и новогодишните празници средно се качват от един до три килограма. Второ, изпитвате постоянно чувство за глад, а то е в разрез със стремежа Ви да спрете тенденцията да преяждате в последно време. Трето, оплаквате се от подут и/или болезнен корем и газове. Четвърто, усещате се сънливи, уморени, раздразнителни и трудно се концентрирате. Пето, разболели сте се. Да, точно така. След голямата веселба и радващите небцето блюда, намалената физическа активност и злоупотребата с различни напитки, имунната Ви система е отслабена.

Както се убедихте сами, налице са основателни причини да изберете детоксикацията като утвърден и ефективен начин за пренастройване на организма.
Натрупването на токсини в тялото може да става постепенно, а също така и доста интензивно – например, както сами се досещате, по празниците. Именно поради това след празничния период специалисти съветват да заложим на детоксикирането на тялото си. Тази мярка възстановява оптималното функциониране на организма и спомага за нормализирането на киселинно-алкалния баланс.

Тялото ни има няколко филтриращи системи. Към тях се отнасят червата, бъбреците, кожата, черния дроб и мастната тъкан. Ако черният дроб представлява своеобразна фабрика за обезвреждане на токсините и превръщането им в безвредни вещества, то бъбреците, червата и кожата са пътищата, по които тези отпадни продукти се извеждат от тялото ни. Колкото до мастната тъкан, тя представлява истинско депо, в което се складират токсините. За да се отървете от тях, трябва да свалите излишните килограми.

Преяждането, особено когато продължава дни наред, води до забавяне на обмяната на веществата и затрудняване на работата на всички системи в организма (храносмилателна, отделителна, сърдечносъдова, дихателна и т.н.). Освен това в резултат от приема на повече сол чрез храната, тялото ни е задържало вода. Претоварени са черният дроб, жлъчката и задстомашната жлеза. Вследствие на това тялото ни не може да се справи с всички токсини и интоксикацията е неизбежна.

След като прочетохте предходните редове, замислете се как посрещнахте празниците. Похапнахте и преглътнахте залците с добро количество напитки, нали? Осъзнахте ли на какво натоварване е бил подложен организмът Ви и в какво състояние се намира в момента? Ако искате да му помогнете да излезе от критичната ситуация и да избегнете дългосрочните последствия от празничното пиршество, препоръчваме Ви да започнете активни стъпки към оздравителния план.

Натрупването на прекалено много токсини в тялото е свързано не само с проява на редица неприятни симптоми; то е предпоставка за развитието на сериозни заболявания, сред които и рак.

Детоксикирането на тялото може да бъде направено постепенно и последователно чрез въвеждане на редица здравословни навици в ежедневието Ви. Можете да започнете деня си с чаша топла вода с резен лимон, да планирате разтоварващи дни през определен период от време и особено след празници, да спортувате редовно, да спрете (препоръчително) или поне да намалите пушенето на цигари и консумацията на алкохол и да обърнете сериозно внимание на хранителното си меню. За успешната детоксикация на организма Ви благотворно въздействие оказват още процедури като парната баня, сауната, клизмата, колон хидротерапията, масажите и т.н.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ