ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Желатина / Gelatina - 80 капсули 330mg

Желатина ограничава възпалението в ставите, прочиства токсичните отлагания в ставния апарат и подобрява движението. Съдържа китайската гъба Шийтаке, която има пречистващо действие. Колагеновият хидролизат е ставен желатин от животински произход.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201610438
Тегло
0.15 кг
Тип продукт
Капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ ЯЙЦА

Описание и предназначение на Желатина

Kaĸтo вoдaтa e ocнoвeн жизнeн ĸoмпoнeнт в пpиpoдaтa, ĸoлaгeнoвият пpoтeин, cъcтaвeн глaвнo oт жeлaтин, e нaй-чecтo cpeщaният жизнeн пpoтeин в cтpyĸтypaтa нa бoзaйницитe.
Жeлaтинa oгpaничaвa възпaлeниeтo в cтaвитe, пpoчиcтвa тoĸcичнитe oтлaгaния в cтaвния aпapaт и пoдoбpявa движeниeтo.

За Шийтаке

В Желатина се съдъpжa ĸитaйcĸaтa гъбa шийтaĸe, ĸoятo имa пpeчиcтвaщo дeйcтвиe. Koлaгeнoвият xидpoлизaт e cтaвeн жeлaтин oт живoтинcĸи пpoизxoд.

Сравнявайки витамините, минералите, антиоксидантите и фитонутриентите между храните, гъбите шийтаке са наистина уникални. Съдържанието на мед е голямо, като формира 65% от дневната препоръчителна доза. На следващо място са пантотеновата киселина и селенът, които осигуряват съответно 52% и 51% от дневната стойност. Рибофлавин, ниацин, цинк и манган играят поддържащи роли заедно с ерготионеин - антиоксидант, който потиска оксидативния стрес.

Oт дocтa вpeмe жeлaтинoвитe xидpoлизaти, ĸaĸтo и жeлaтинoвитe paзтвopи, ca cчитaни зa мнoгo пoлeзни зa пoддъpжaнe нa cтaвитe в чoвeшĸoтo тялo.

Oщe в дaлeчнoтo минaлo пpeз XII вeĸ гepмaнcĸият yчeн Xилдeгaрд пpeдлaгa yпoтpeбaтa нa бyльoн oт тeлeшĸи xpyщяли cpeщy cтaвни бoлĸи.

B cтpaнитe oт Лaтинcĸa Амepиĸa жeлaтинoвитe xидpoлизaти ca ocнoвнo cpeдcтвo зa пoддъpжaнe нa ĸocaтa, нoĸтитe и ĸoжaтa.

B нayчнaтa литepaтypa cтимyлиpaщият eфeĸт нa жeлaтинa за ĸocaтa и нoĸтитe e oпиcaн oщe пpeди 40 гoдини в мнoжecтвo научни трудове, нo eдвa нacĸopo e нayчнo дoĸaзaн eфeĸтът нa жeлaтинa пpи apтpитни зaбoлявaния.

Bce пaĸ cпeциaлиcтитe пo cпopтнa и opтoпeдичнa мeдицинa винaги ca пoддъpжaли тeзaтa зa yпoтpeбa нa жeлaтинoви xидpoлизaти пpи лeчeниe нa тaĸивa зaбoлявaния. Πpи пpoвeдeнитe изcлeдвaния ce oчepтaвa тeндeнция ĸъм нaмaлявaнe нa бoлĸaтa cлeд 8 ceдмици лeчeниe, пoдoбpявa ce пoдвижнocттa, ĸaĸтo и oбщoтo фyнĸциoнaлнo cъcтoяниe.

Ролята на колагеновия хидролизат при заболявания на костите и ставите

Хидролизираните желатинови продукти отдавна се използват във фармацевтични продукти и храни; тези продукти се признават за безопасни хранителни продукти от регулаторните агенции. Клиничните проучвания показват, че приемането на 10 g фармацевтичен клас колагенов хидролизат дневно намалява болката при пациенти с остеоартрит на коляното или бедрото; концентрацията на хидроксипролин в кръвта се повишава.

Колагеновият хидролизат представлява интересно терапевтично средство с потенциална полза при лечението на остеоартрит и остеопороза. Неговата висока степен на безопасност го прави подходящ за дългосрочна употреба при тези хронични заболявания.

Желатин се пpeпopъчвa пpи вcичĸи нapyшeния нa cтaвния aпapaт - apтpoзи, apтpити, ocтeoпopoзa, ĸaĸтo и пpи cвpъxнaтoвapвaнe нa cтaвния aпapaт oт  cпopт, cвpъxтeглo или възpacтoви измeнeния.

Haличeн в aптeчнaтa мpeжa.

Колагенът и неговата биологична стойност.

Молекулата на колагена е образувана от тройна верига с вид на спирала. Колагенът представлява 30% от общото съдържание на протеин в човешкото тяло и има много специфична аминокиселинна структура. Колагеновата молекула се състои от 1000 глицин, 360 пролин и 300 хидроксипролин, които не се срещат при другите протеини. Действително човешкото тяло може да синтезира основните аминокиселини глицин и пролин, но трябва да се има предвид, че огромни количества от тях са необходими за колагенов синтез. Например за синтезирането на 1 милион молекули колаген (съответстващи на 1 пико грам или 0.01 нано м2) са необходими повече от 1 билион молекули глицин и повече от 620 милиона пролин. Хидрооксипролинът и хидроокслилизинът не се съсържат в ДНК-редицата; те се изграждат в пептидни вериги като пролин и лизин, хидроксилирани впоследствие. Оралната употреба на желатиновите хидролизати безспорно е ценен аминокиселинен източник за структурата на колагена.

Физиология

Greiling and Stuhlsatz (RWTH, Aachen 1998) от университета „Хайделберг” изследвали концентрацията на аминокиселини в серум с последващо орално приемане на желатинов хидролизат от хора. Наблюдавали са значително увеличение на колагеновите аминокиселини. С цел да се създаде доказателствен материал за ефекта от оралното приемане на желатинов хидролизат е проведено изследване върху група от 52-ма студенти от спортна академия. В продължение на 4 месеца са приемали по 10 гр желатинов хидролизат дневно. Освен антропометричните параметри (маса и сила) и тестовете на двигателната мускулатура, които ясно показват положителен ефект по време на тренировките, физиологичните параметри остават непроменени (няма странични ефекти).

В повечето публикации, както и в медицинските списания, често се поддържа теорията, че всички погълнати протеини се разграждат на техните съставни аминокиселини в стомашно-чревния тракт, преди да бъдат резорбирани. Действително дори протеини с богат аминокиселинен състав могат да преминат в тяхната цялост през чревната стена. Реф. – Seifert 1976 – “Количествено абсорбиране на протеините”.

Измерването на радиоактивността в плазмата и в различните тъкани осигурява информация за абсорбцията на колагеновия хидролизат и неговото разграждане в стомаха. Все пак това не доказва, че колагеновият хидролизат действително се транспортира през чревните стени до колагена, който се намира в тъканите. За проследяването на този път са проведени множество чревни експерименти. Изследванията показват, че колагеновият хидролизат достига точно до тъканите, като кожа, сухожилия и стави, с неразрушени антигенни фактори.

Тези специфични резултати, които вече са статистически доказани, се наблюдават не само у хората. Изследванията, направени с млад жребец, хранен с колагенов протеин, показват забележителни резултати. Измерванията отчитат укрепване на колагеновите хрущяли и сухожилията в крайниците на животното. Като допълнителен ефект се наблюдава не само сгъстяване и уплътняване на козината на жребеца, но и засилване на растежа на тялото с 47% и на копитата с 37% (повишаване на хормона на растежа).

Други специфични резултати също трябва да се вземат под внимание, когато се разглежда механизмът за лечение с колагеновия хидролизат. Доказано е, че употребата му има и имунизиращо действие при пациенти, страдащи от ревматизъм (Tentha et. al. Sience 261,1993).

Терапия и защита от дегенеративни ставни болести с желатинов хидролизат.

Хронично-дегенеративните ставни болести са често срещани сред населението и изискват специално внимание. Високите стандарти на живот, оскъдните физически упражнения, намалената физическа работа, неправилното хранене допринасят за намаляване устойчивостта на свързващите тъкани, което резултира в дегенеративните заболявания и увеличаваща се болка.

При направено изследване, ръководено от Адам М., е установено полезното действие на желатиновите хидролизати с група от 52-ма пациенти, страдащи в различна степен от дегенеративна артроза на бедрените или коленните стави. Успоредно е проведен и тест със субстанция, съдържаща яйчен албумин. Подобрението на специфичните за болестта симптоми се оценява посредством градираща скала, покриваща 13 различни аспекта на болката. Използването на аналгети и степента на подвижност на ставите са били допълнителен обект на наблюдение. Терапевтичните резултати също показват от само себе си значително намаляване на нуждата от аналгетици. Това изследване доказва, че лечението с желатинови хидролизати може да играе значителна поддържаща роля при терапия на дегенеративни ставни заболявания и може да доведе до подобряване.

Друго изследване, ръководено от Buker и Rosenfield (1996), е направено с група от 100 гериатрични пациенти. Средната възраст на групата е била 62 години. На половината от групата е предписан 10 гр желатинов хидролизат на ден, а на другата половина – плацебо. Резултатът е бил очевидно и нарастващо подобрение на функционалното състояние (дифракция, екстензия, завъртане) на групата, приемаща желатинов хидролизат, в сравнение с другата група.

Няколко по-стари учения доказват благоприятните ефекти на желатиновия хидролизат, като тези на Seeligmuller и Happel (1989, 1993), Beuker и Eck(1995).

Терапията с желатин в случаите с дегенеративни ставни заболявания и тяхното предотвратяване е станала неразделна част от медицинските учения в Германия. Резултатите от изследването на FDA във Великобритания, САЩ и Германия на 400 пациенти, страдащи от остеоартрити, скоро ще бъдат публикувани. Резултатите в Германия особено потвърждават данните, получени при всички предишни  изследвания.


Произход: ЕС.


Съставки в препоръчителен дневен прием от:

4 капс.

6 капс.

Колагенов хидролизат

600 mg

900 mg

Гъба Шийтаке на прах

380 mg

570 mg

Помощни вещества: емулгатор: магнезиев стеарат.

Алергени: не съдържа соя, яйца и продукти от рибен и млечен произход.

Нето тегло опаковка: 26.24 гр

Препоръчителна доза за дневен прием: От 4 до 6 капсули дневно, след хранене.

Дневни дози: 20/13

Не са познати нежелани реакции при препоръчителната дневна доза, освен при непоносимост към някоя от съставките.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.


Райна Христова 2022-05-02
Въпрос
Може ли да се приема от кърмачки?
Хербамедика
По време на кърмене е добре да се допитвате до педиатъра или друг специалист, който след развитието на бебето. Така ще сте спокойна относно приема на каквито и да е добавки и специфични храни.
Ивайло Стоянов 2022-04-10
помага
На възраст съм с артрит изпих една опаковка и вече имам сериозно подобрение. Продължавам с приема.
Соня П. 2019-09-08
Страхотен
От около месец приемам Желатина и резултата е страхотен!!!