ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Зимата дойде и ставите ме заболяваха

Понижаването на температурите в края на годината създава условия за проявата и развитието на различни здравословни неразположения. Едно от тях е свързано с костите и ставите. Със сигурност ако не вие, то ваш познат или член на семейството вече ви се е оплакал от появата или изострянето на болките в ставите. Статистиката сочи, че все повече хора се оплакват от проблеми с опорно-двигателния апарат. Причините за това могат да са най-различни – начин на хренене, наследствени фактори, динамичен и/или пренатоварен начин на живот, както и, разбира се, резултат от различни инциденти. Зимата е рисков период и, поради факта, че улиците, тротоарите и стълбищата се заледяват, се създават предпоставки за падания, чиито последици могат да бъдат невинни, но и много сериозни.

Температурите вече се понижиха доста, а според дългосрочната прогноза за времето ще става все по-студено. Напълно възможно е болежките тепърва да се обадят. Всъщност, като се позамислите една от основните причини за паданията и подхлъзванията през зимата се крие именно в проблемите със ставите и костите. Чувството за скованост, трудната и ограничена подвижност и болката ни пречат адекватно да реагираме в моменти на леко спъване или подхлъзване.

Досега може да сте неглижирали проблема, но сме сигурни, че е време да преосмислите начина си на действие. Кога ще се решите да предприемете информиран и активен избор на продукт, който да ви помогне да възстановите здравето на ставите си? След като паднете? Или след като някой вирус създаде условия за развитие на възпаления, отоци и зачервявания?
Факторите, които през зимата влияят върху ставния апарат, са много. Последствията от тях могат да бъдат неутрализирани с помощта на високоефективните комбинирани продукти - Флекс код и Флекс код Премиум. Те се прилагат успешно при лечението на различни болестни състояния на опорно-двигателния апарат. Тайната се крие в комбинацията от активни вещества, чиито свойства ще разгледаме в следващите редове.

Хондроитин сулфат

Хондроитин сулфатът се извлича основно от хрущялите на акули и от сухожилията на говеда. Той представлява гликозамингликан и е важен компонент на основното вещество на костта и хрущяла. Хондроитин сулфатът стимулира по-бързото заздравяване на заболелите стави и сухожилия, ускорява зарастването на костите, ефективен е при лечението на остеоартрит, има противовъзпалителен ефект и намалява риска от атеросклероза и инфаркт. Изследвания сочат, че хондроитин сулфатът и глюкозаминът, за който ще стане дума след малко, са способни да забавят прогресията на артрозата. Това ги нарежда сред медикаментите, които притежават лечебни свойства, предпазващи от влошаване на болести на опорно-двигателния апарат.

Приемът на хондроитин сулфат е полезен поради няколко причини. Първо, той заздравява хрущялите и предотвратява тяхното увреждане. Второ, доставя на организма ни ценни градивни субстанции. Освен това хондроитин сулфатът увеличава количеството на хиалуроновата киселина (още една съставка, която присъства в продуктите Флекс код и Флекс код Премиум), необходима за изглеждането на хрущялите.

Глюкозамин

Човешкият организъм сам произвежда глюкозамин, но с напредването на възрастта количеството на ценното вещество намалява значително. Казваме ценно, защото глюкозаминът играя важна роля в производството на синовиална течност – именно тя помага на ставите, като намалява триенето и предпазва от износване.

Глюкозаминът представлява комплекс от аминокиселини и захари и е съставна част на съединителната тъкан. Участва активно в производството на хрущял и успешно се прилага както за лечени различни болести, свързани с опорно-двигателния апарат, така и с цел забавяне на последствията от развието на артрит, например. Редовният прием на глюкозамин е препоръчителен за хората, които са активни спортисти и водят активен начин на живот.

Метил-сулфонил-метан (MSM)

MSM е органично сярно съединение, което е изключително важно за човешкото тяло. То участва във формирането на кератин, колаген и еластин. Всички те дават гъвкавост, сила и тонус на мускулите, костите, ставите, кожата, ноктите, косата и т.н. MSM участва в образуването на хрущялите и блокира възпалителните процеси в ставите. Противовъзпалителният ефект на сярното съединение е много ценено, тъй като той повлиява съществено състояния като артрит, едновременно потискайки възпалението и подпомагайки възстановяването на хрущялната тъкан в ставите.

Хиалуронова киселина

За хиалуроновата киселина сме ви говорили и преди. Тя присъства във всяка една клетка в човешкото тяло, като най-висока е концентрацията й в синовиалната течност и в съединителната тъкан. Хиалуроновата киселина е незаменима за здравето и разтегливостта на ставните връзки и сухожилията и въздейства смазващо, противовъзпалително и хондропротективно. Тя предотвратява и потиска разрушаването на хрущяла и изпълнява много важна функция – да изхвърля отпадните продукти.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ