ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Зърнастец – билката, която се грижи за теглото ни

Обикновено се смята, че зимните месеци са най-критичните за теглото – поради студеното и сиво време, по-малкото светли часове през деня и склонността да се скрием на топло у дома. Практиката показва, че лятото е не по-малко рисково за здравословното тегло и много хора след веселото и безгрижно лято се оказват напълнели с няколко килограма.  За да се разхладим в лятната жега, често посягаме към освежителни коктейли – през деня на основата на сок, а вечер – на алкохол. И в двата варианта приемаме повече калории, отколкото предполагаме. Други популярни продукти през лятото са сладоледът, гевреците и поничките по морето, храни като кроасани, вафлички, сандвичи, хот-дог, изядени набързо с едничката цел да не ни стане тежко. В края на деня, когато температурите вече са се понижили, решаваме да компенсираме „гладуването” и вероятността да преядем е голяма. Този порочен кръг продължава поне четири месеца – като започнем от юни, през юли и август, та до септември, който през последните години се оказва изключително приятен и топъл за ползотворна почивка и разходки.

Един от съвременните ефективни и естествени начини за отслабване и контролиране на теглото е с помощта на продукти, съдържащи зърнастец. Любопитно за растението, чието име, преведено от испански език, означава ”свещена кора”, е, че дълги години е използвано от индианците като слабително средство. Широка популярност обаче получава едва след 1877 г.

Зърнастецът расте под формата на храст или малко дърво. Науката познава около 100 вида, а в България виреят само 5 вида. Испанците неслучайно наричат билката „свещена кора” – именно активните вещества в кората на зърнастеца са ценни за облекчаването на неприятни и понякога силно болезнени състояния, като запек, а също така за регулирането на теглото, ускоряването на чревния метаболизъм, разграждането на мазнините в тялото и извеждането им от организма.

Ефектът от приема на продукти, съдържащи зърнастец, настъпва сравнително бързо – в рамките на 6 до 10 часа. Тук е мястото да отбележим, че очистителният и жлъчегонният ефект върху организма по никакъв начин не повлияват негативно нормалната работа на тънките черва. зърнастецът е определян като „нежно слабително средство”, тъй като засилва перисталтиката на дебелото черво, без да дразни лигавиците на тънките черва. За максимален ефект при отслабване можете да комбинирате зърнастеца с продукти като „Пектин херб” или „Келп Форте”.

Кората от зърнастец влияе благоприятно както на хора в зряла възраст, така и на по-възрастни. Тя се  от години след анални и ректални операция, тъй като облекчава състоянието благодарение на свойството си да намалява и предотвратява напрежението и болката, свързани с появата на хемороиди или анални фисури. За разлика от други слабителни средства, към зърнастеца не се наблюдава привикване – това го прави много безопасен.

Вреди от зърнастеца

Разбира се, всяко природно лекарство трябва да бъде употребявано информирано и с мярка. Прекалено продължителното приемане на зърнастец води до отслабване на въздействието му и токсични прояви, като мускулна слабост, диария, обезводняване на организма и безсилие. Приемът на билката не е препоръчителен за бременни и кърмещи жени.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ